به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گرو، علی مروت امیری اظهار کرد: شهرستان نهاوند یکی از مراکز مهم تولید گردو در استان همدان است که سالانه هزاران تن محصول با کیفیت را روانه بازار مصرف میکند.
وی افزود: از مجموع ۱۳ هزار و ۵۰۰ هکتار باغات شهرستان نهاوند ۴ هزار هکتار زیر پوشش کشت گردو قرار دارد که ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار آن بارور است
مدیر جهاد کشاورزی نهاوند با بیان اینکه نهاوند با تولید سالانه ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن گردو جایگاه دوم استان بعد از تویسرکان را دارد افزود: با توجه به کیفیت خوب محصول برداشتی این شهرستان بخشهایی از گردوی تولیدی به صورت مغز خشک به کشورهای همسایه صادر میشود که میتواند صرفه اقتصادی این محصول را برای کشاورزان بالا ببرد.
وی از اصلاح نژاد درختان گردو به عنوان یکی از راهکارهای ارتقای کیفیت محصول گردو عنوان کرد و افزود: افزایش بهرهوری و میانگین تولید در شرایط فعلی کشور از مهمترین دغدغههای ما در حوزه باغداری است که با استفاده از شیوه مدرن باغداری و اصلاح نژاد امکانپذیر است.
امیری گفت: در این راستا طی چندین مرحله در سالهای گذشته عملیات سرشاخهکاری و پیوندک گردو با روش فرانکت و چندلر بر روی حدود ۴ هزار و ۵۰۰ اصله درخت گردو با هدف پوست نازکتر و مغز سفیدتر شدن گردو به عمل آمد که با استقبال خوب کشاورزان مواجه شد.
وی در ادامه آفت کرم خراط را یکی از مشکلات درختان گردو خواند و افزود: این کرم به عنوان یکی از مشکلات درختان گردو در سطح ۴۵ درصد باغات استان به ثبت رسیده که کیفیت و میزان تولید را با کاهش مواجه میکند.
مدیر جهاد کشاورزی نهاوند با بیان اینکه در راستای مبارزه با کرم خراط تاکنون دو کلاس آموزشی از سوی اداره ترویج جهاد کشاورزی با حضور باغداران برگزار شده است افزود: از آنجا که خشکسالی و عدم رطوبت میتواند باعث افزایش آفت کرم خراط شود میتوان با آبیاری مناسب فضای مرطوبی را برای درختان گردو به وجود آورد.
دیدگاهها