تازه های سایت

کد مطلب: 51031
7. مهر 1401 - 8:46
رئیس اداره باغبانی جهاد کشاورزی نهاوند از پیش‌بینی برداشت بیش از ۱۱ هزار تن گردو در این شهرستان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری  تحلیلی گرو، علی کمالی‌نژاد رئیس اداره باغبانی جهاد کشاورزی نهاوند اظهار کرد: با آغاز برداشت محصول گردو از باغات نهاوند پیش‌بینی می‌شود امسال ۱۱ هزار تن گردو در این شهرستان تولید و به بازار مصرف عرضه شود. 

وی افزود: شهرستان نهاوند قطب اصلی کشاورزی و باغداری استان است که سالانه صدها هزار تن انواع محصولات باغی و یا کشاورزی از آن وارد بازار مصرف داخل و یا خارج کشور می‌شود.

رئیس اداره باغبانی جهاد کشاورزی نهاوند ادامه داد: گردوی تولیدی نهاوند یکی از باکیفیت‌ترین محصولات تولیدی استان است که به لحاظ طعم و چربی، بازار مصرف خوبی را دارا است.

کمالی‌نژاد با بیان اینکه نهاوند دومین تولیدکننده گردو در استان است، افزود: از مجموع ۱۳ هزار هکتار باغات موجود شهرستان، ۳ هزار و ۹۰۰ هکتار آن به گردو اختصاص دارد که عمده آنها در حاشیه شهر نهاوند و روستاهای کوهانی، جهان آباد، شعبان و به طور پراکنده در دیگر روستاهای شهرستان قرار دارد.

وی یادآور شد: برداشت گردو از اول مهرماه در نهاوند آغاز شده که تا پایان همین ماه ادامه خواهد داشت بنابراین از باغداران انتظار داریم با توجه به وزش باد پائیزی هنگام تکاندن درختان نکات ایمنی را رعایت کنند تا شاهد حوادث تلخ و ناگوار در این زمینه نباشیم.

رئیس اداره باغبانی جهاد کشاورزی نهاوند با بیان اینکه گردوی تولیدی نهاوند علاوه بر نیاز مردم شهرستان به دیگر مناطق کشور ارسال می‌شود، اعلام کرد:  با توجه به کیفیت خوب محصول شهرستان، علاوه بر تامین مصرف داخلی بخش‌هایی از آن به‌طور مغز خشک به کشورهای همسایه صادر می‌شود که می تواند صرفه اقتصادی این محصول را برای کشاورزان بالا ببرد.

کمالی‌نژاد اصلاح نژادی را یکی از راهکارهای انجام شده برای ارتقای کیفیت محصول گردو عنوان کرد و افزود: افزایش بهره‌وری و میانگین تولید در شرایط فعلی کشور از مهمترین دغدغه‌های ما در حوزه باغداری است که با استفاده از شیوه مدرن باغداری و اصلاح نژاد امکان‌پذیر است.

وی به اقدامات انجام گرفته در راستای اصلاح نژادی محصول گردو اشاره کرد و گفت: به منظور اصلاح نژاد گردو در زمینه‌ سفیدتر شدن مغز و نازکتر شدن پوست گردو تاکنون چندین هزار اصله گردو طی سال‌های گذشته پیوندک زنی و سرشاخه‌کاری شده که با استقبال خوب باغداران روبرو شده است. 

رئیس اداره باغبانی جهاد کشاورزی نهاوند با بیان اینکه تولید گردو نقش خوبی در اشتغال فصلی  و اقتصاد شهرستان دارد، ابراز کرد: تلاش ما این است که با همکاری باغداران اصلاح نژادی به‌طور سالانه ادامه داشته باشد و درختان موجود در برابر کرم خراطین که آفت عمده این درخت است مصون شوند تا بتوان کیفیت و کمیت تولید سالانه را افزایش داد.

کمالی‌نژاد تصریح کرد: شهرستان نهاوند در زمینه تولید محصولات باغی از جمله سیب، انواع هلو، شلیل، گیلاس، انواع آلو و آلبالو به در سطح استان دارای رتبه‌های اول تا سوم است.

انتهای پیام/

دیدگاه شما