تازه های سایت

کد مطلب: 46472
5. تير 1400 - 8:13
شهید حیدری بزرگمردی از دیار پر ماجرا و حادثه خیز نهاوند است که عمر پربار و پربرکت خود را صرف مبارزه با رژیم ستم شاهی کرد و در دشوارترین شرایط، رهبری و هدایت مردم این شهرستان را برعهد گرفت اما پس از عمری مجاهدت در شامگاه هفتم تیرماه 1360 شمسی به همراه شهید آیت الله دکتر بهشتی و 72 تن از یار صدیق امام در انفجار ساختمان مرکزی حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسید.

به گزارش پایگاه خبری  تحلیلی گرو، در طول تاریخ نهاوند همواره شاهد حضور بزرگان و عالمانی فرزانه بوده ایم که علاوه بر برجستگی و شاخص بودن در عرصه علمی و حوزه مذهبی و اندیشه اسلامی، درصحنه های مختلف اجتماعی و فرهنگی و سیاسی نیز جایگاهی ویژه و تأثیر گذار داشته و اسطوره فرهنگی و تاریخی نهاوند محسوب می شوند.

قطعا یکی از بزرگان و چهره های ماندگار دیار کهن و تاریخی نهاوند که همچون ستاره درخشان آسمان نهاوند از وجود انوار و برکات آن بهره مند است، شهید آیت الله محمد علی حیدری تنها شهید حادثه هفت تیر استان همدان و اولین نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی و اولین امام جمعه شهر نهاوند پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.

 

شهید حیدری نهاوند

 

آیت الله محمدعلی حیدری در سال یک 1315 شمسی در شهر خون و قیام قم بدنیا آمد و در دوران نوجوانی قرآن را نزد پدر آموخت و پس ازگذراندن مقطع ابتدایی در سن 12 سالگی وارد حوزه علمیه قم شد.

شهید حیدری بخشی از فلسفه ، اسفار و قسمت عظیمی از کتاب "شفا" را در محضر استاد علامه طباطبائی تلَمذ نمود و مدتی را هم در نجف اشرف به تحصیل اشتغال داشت.

او همزمان دیپلم کامل متوسطه را دریافت و درس خارج را از محضر آیت الله حاج شیخ محمد علی اراکی و آیت الله حاج سید محمد محقق داماد بهره می‌برد و چون دارای چنین استعدادی بود در زمره شاگردان ممتاز امام خمینی و آیت الله بروجردی قرار گرفت.

شهید حیدری در سن سی سالگی به درجه اجتهاد رسید و در سال 1349 شمسی اجازه اخذ وجوهات را از سوی حضرت امام خمینی (ره) دریافت و نمایندگی امام به ایشان واگذار شد.

شهید حیدری در سال 1352 شمسی به دنبال در گذشت پدر و با تقاضای مکرر مردم نهاوند به این شهر مهاجرت می‌کند تا به جای پدر پرچمدار مبارزات مردم آن خطه باشد.

معاون دادگاه انقلاب اسلامی نهاوند در دهه ۶۰ در رابطه با اقدامات ارزنده شهید حیدری در شهرستان نهاوند اظهار داشت: وی با تأسیس صندوق قرض الحسنه، دارالایتام ، کتابخانه عمومی و مراکز بهداشتی روستایی ، مسکن مستضعفین تحول زیادی در زندگی مردم ایجاد کرد و ضمن آشنا ساختن مردم به ویژه جوانان با قیام 15 خرداد و افکار حضرت امام ، نقش مؤثری در تکوین انقلاب اسلامی در نهاوند ایفا کرد و از لحاظ مالی مبارزان غرب کشور را تغذیه کرد و حتی هزینه اعزام مخفیانه تعدادی از جوانان برای حضور در فلسطین و لبنان را می‌پرداخت و در همه این مسائل ارتباط نزدیکی با شهید آیت الله قدوسی که اصالتاً نهاوندی، اما ساکن قم بود برقرار ساخته بود.

امرالله سلیم پور از چهره های انقلابی شهرستان نهاوند افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن سال پنجاه و هفت و باز شدن مخازن پادگان ‌ها مقدار زیادی اسلحه به دست مردم افتاد ، شهید حیدری برای جلوگیری از بی نظمی با مدیریت صحیح اسلحه‌ها را از بین مردم جمع آوری و به افراد مورد اعتماد سپرد.

وی گفت: وی تا چند ماه پس از پیروزی انقلاب اداره همه امور شهر را بر عهده داشت و ضمن صدور دستگیری مأموران ساواک به مشکلات همه مردم رسیدگی می‌کرد.

سلیم پور افزود: امام خمینی (ره) در مرداد سال پنجاه و هشت شهید حیدری را به عنوان امام جمعه نهاوند انتخاب کرد و اولین نمازجمعه با حضور دهها هزار نفری و پرشور مردم در روز قدس همان سال به امامت این شهید در نهاوند برگزار شد.

معاون دادگاه انقلاب اسلامی شهرستان نهاوند در دهه شصت یادآور شد: با تحکیم پایه‌های انقلاب اسلامی و برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در 24 اسفند سال 1358، شهید حیدری با رأی قاطع مردم به عنوان اولین نماینده مردم نهاوند به مجلس شورای اسلامی راه یافت و در کمیسیون قضایی مجلس مشغول به کار و منشأ خدمات بسیاری شد.

سلیم پور در ادامه بیان داشت: این مجاهد نستوه که همچنان باصلابت و اقتدار به وظایف انقلابی خود عمل می‌کرد با آشکار شدن خیانت‌های بنی‌صدر نطق‌های آتشینی بر ضد وی در مجلس ایراد کرد.

نطق شجاعانه وی در جلسه بررسی عدم‌کفایت سیاسی بنی‌صدر یکی از سخنان شجاعانه نمایندگان بر ضد بنی‌صدر بود در این نطق شهید حیدری با افشای جریان لیبرال وابسته به بنی‌صدر گفت: بنی‌صدر بداند که تا رهبری امام هست و ملت پشتیبان امام است نقشه‌های آن‌ها نقش بر آب خواهد شد.

 

شهید حیدری نهاوند

 

شهید آیت الله محمد علی حیدری سرمایه اخروی و معنوی نهاوند است

امام جمعه نهاوند در رابطه با شخصیت شهید حیدری بیان می کند: این چهره انقلابی نمونه بارز مجاهدت در راه خدا و استوانه نظام اسلامی در غرب کشور بود.

حجت الاسلام عباسعلی مغیثی گفت: شهید آیت الله محمد علی حیدری سرمایه اخروی و معنوی نهاوند است به ویژه اینکه این بزرگوار در سن 30 سالگی توانست به مقام مرجعیت برسد و از محضر درس بزرگانی همچون آیت الله بروجردی ،حضرت امام خمینی و آیت الله اراکی بهره مند شود.

 

شهید حیدری نهاوند

 

وی گفت: شهید حیدری از یاران و یادگاران صدیق حضرت امام خمینی(ره) در دوران سخت خفقان رژیم ستم‌شاهی و بعد از انقلاب بود که نقش ارزشمندی در ولایت‌مداری و بصیرت‌افزایی در آن دوران بر عهده داشت.

وی بیان داشت: مردم شهرستان نهاوند در قبل و بعد از انقلاب به شهید حیدری عشق و علاقه بسیاری داشتند به حدی که تمام کارها و امورات نهاوند با مدیریت ایشان صورت می گرفت و به جرأت می توان گفت شهید حیدری استوانه نظام اسلامی در  غرب کشور بود.

دیدگاه شما