تازه های سایت

کد مطلب: 58682
20. ارديبهشت 1404 - 1:43
وضعیت نامناسب بهداشت و درمان به خصوص کمبود پزشک متخصص و نبود تجهیزات باعث گلایه شهروندان شده و مسئولان وعده‌هایی برای کاهش مشکلات داده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری  تحلیلی گرو،  بهداشت و درمان به عنوان بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی شهروندان به یکی از دغدغه‌های اصلی افراد جامعه تبدیل شده است. وجود زیرساخت‌های سلامت در هر منطقه و بخشی باعث آسایش و رفاه مردم و رفع نگرانی خانواده‌ها از سلامت افراد خانواده می‌شود و وجود این زیرساخت‌ها نقش مهمی در توسعه هر منطقه‌ای دارد.

 مناطقی که دارای امکانات بهداشتی بیشتر و بهتر هستند بخش اعظمی از نیازهای حوزه سلامت مردم را پاسخ می‌دهند و هزینه‌های مرتبط با سلامت در آن منطقه را کاهش می‌دهد.

بنابراین وجود زیرساخت‌های بهداشتی نسبت مستقیمی با درآمد و هزینه و معیشت خانوار دارد. در شهرستان نهاوند به عنوان سومین شهرستان بزرگ استان همدان دو بیمارستان شهید قدوسی و آیت‌الله علیمرادیان وجود دارد که یکی دولتی و یکی توسط خیر بزرگ شهرستان مهندس علیمرادیان ساخکه شده است و به مردم خدمت‌رسانی می‌کنند. با وجود پیشرفت‌ها و امکانات ایجاد شده در این بیمارستان‌ها و مراکز جامعه سلامت و درمانگاه‌های سطح شهر و بخش‌های شهرستان ولی شهروندان از وجود کمبودهای بهداشتی و درمانی گلایه دارند.

 شهروندان نهاوندی از مسئولان انتظار دارند مشکلات این حوزه را با پیگیری و تخصیص اعتبار و برگزاری جلسات حل کنند. کمبود پزشک متخصص و عمومی، نیروهای خدماتی، کمبود تجهیزات و پروژه‌های نیمه‌تمام از جمله معضلات حوزه بهداشت و درمان در نهاوند است. رفت و آمد همشهریان نهاوندی به مرکز استان و شهرهای اطراف باعث تحمیل هزینه‌های بیشتر و مشکلاتی مانند تردد و مشکلات اسکان و حوادث جاده‌ای برای اطرافیان بیماران شده است.

شرایط بهداشت و درمان نهاوند راضی کننده نیست

علیرضا نثاری نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی در خصوص وضعیت بهداشت و درمان شهرستان و گلایه شهروندان از این شرایط گفت: همشهریان با مشکلات این حوزه دست و پنجه نرم می‌کنند و از ما درخواست دارند تا این شرایط را بهبود ببخشیم.

وی اظهار داشت: با قدردانی از اقداماتی که در گذشته انجام شده و امیدواری‌هایی که اخیراً ایجاد شده، ولی شرایط بهداشت و درمان در نهاوند به هیچ عنوان راضی‌کننده نیست.

 نثاری ادامه داد: نیاز است با بهره‌گیری از همه خدمات و امکانات شاهد خدمت‌رسانی بهتر در این حوزه باشیم و پروژه‌های نیمه تمام باید تکمیل شوند.

وی بیان کرد: احداث خوابگاه دانشکده پیراپزشکی، کمبود پزشکان متخصص و عمومی، کمبود بهورز و کادر درمان و تأمین تجهیزات مورد نیاز بیمارستان‌ها از جمله مشکلات این حوزه در شهرستان است‌.

 نماینده مردم نهاوند در مجلس گفت: ارتقا درمانگاه‌های مراکز بخش‌ها و بهبود تجهيزات آن‌ها و ارائه خدمات مطلوب با شبانه‌روزی شدن این درمانگاه‌ها از دیگر اقداماتی است که باید پیگیری و انجام شود.

وی اظهار داشت: اخیراً ۱۱ پزشک متخصص به شهرستان اضافه شده و قول مساعد برای ادامه این روند داده شده و در آینده نزدیک خدمات بیشتری از طرف آن‌ها ارائه خواهد شد. اضافه شدن ۶۰ نفر به کادر درمان نهاوند نثاری افزود: حدود ۶۰ نفر به کادر درمانی و خدماتی شهرستان با مجوزی که اخذ شده اضافه خواهد شد تا روند خدمت‌رسانی به همشهریان بهتر شود.

 وی در ادامه به پروژه‌های نیمه‌تمام بهداشت و درمان نهاوند اشاره کرد و بیان کرد: این طرح‌ها عموماً در حال تکمیل شدن هستند که باید کار شتاب بگیرد و کلنگ‌زنی خوابگاه دانشکده پیراپزشکی هم انجام خواهد شد.

نماینده مردم نهاوند در مجلس ادامه داد: ارتقا دانشکده پیراپزشکی نهاوند به دانشکده علوم پزشکی با جدیت در حال پیگیری است و یک سری فرایند‌ها و تجهیزات و اقدامات است که باید ظرف ماه‌های آینده در شهرستان انجام شود تا این اتفاق هم بيفتد چون جلسات، دیدارها و پیگیری‌های زیادی در این خصوص انجام شده است.

وی گفت: امیدواریم با کمک مسئولان استانی و محلی موضوعات مختلف به خصوص بخش تأمین پزشک رفع شود تا شهروندان در این خصوص دغدغه کمتری داشته باشند.

 نثاری اظهار داشت: از نظر بهره‌مندی از شاخص‌های بهداشتی و درمانی جایگاه مطلوبی در استان نداریم و این حرف مسئولان بهداشت و درمان استان است.

 وی بیان کرد: دنبال ارتقا جایگاه بهداشت و درمان شهرستان هستیم که این اقدام با تأمین تجهیزات، انجام پروژه‌های نیمه تمام، تأمین نیروی انسانی لازم و پزشک متخصص و عمومی و مدیریت صحیح میسر خواهد شد.

وی عنوان کرد: پیگیر انجام شدن این مصوبات هستیم و بعد از بازه ۶ ماهه مجدد جلسه برگزار تا مصوبات ارزیابی شود. به گزارش عصر همدان، هرچند با پیگیری‌های انجام شده اخیراً اقدامات مثبتی در راستای رضایت‌مندی شهروندان و ارائه خدمات بیشتر و بهتر در حوزه بهداشت و درمان انجام شده و از نارضایتی مردم کاسته شده ولی تا رسیدن به نقطه مطلوب مردم فاصله وجود دارد. نهاوند دارای ۱۷ مرکز خدمات جامع سلامت، دو بیمارستان، هشت پایگاه امداد جاده‌ای، دانشکده پیراپزشکی، دبیرستان بهیاری و سه پایگاه سلامت است.

مهم‌ترین مشکل شهرستان نهاوند کمبود پزشک عمومی و متخصص در رشته‌های مختلف، پروژه‌های نیمه‌ تمام بهداشتی و کمبود برخی تجهیزات در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی است. امیدواریم با تلاش مسئولان از دغدغه‌های مردم در حوزه بهداشت و درمان کاسته شود و سطح خدمات‌رسانی در مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان بالاتر رود و با ورود تجهیزات باکیفیت مشکلات مردم کاهش یابد. با توجه به مطالبات مردم، این موضوع توسط رسانه‌ پیگیری می‌شود و روند ورود تجهیزات و امکانات را به شهرستان پیگیری خواهیم کرد.

نماینده مردم نهاوند در مجلس در پایان گفت: از مطالبات شهروندان در خصوص بهبود وضعیت بهداشت و درمان نهاوند به هیچ وجه کوتاه نخواهم آمد و هرکسی وظایفی دارد در راستای تحقق مطالبات به حق مردم نهاوند باید انجام دهد و حتما پیگیری‌ها ادامه خواهد داشت.

فعالیت ۴۷ پزشک متخصص در نهاوند بهروز کارخانه‌ای رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان هم در خصوص مطالبات بهداشت و درمان نهاوند به خبرنگار عصر همدان، گفت: اجرا و انجام نظام ارجاع سلامت بسیار مهم است و در کنار موضوع جوانی جمعیت و حمایت از خانواده از اولویت‌های اصلی ما است.

کارخانه‌ای افزود: وضعیت امنیت غذایی شهرستان نسبت به دیگر شهرها خوب نیست و باید به این موضوع توجه ویژه‌ای شود و همت همه جانبه مسئولان مختلف را برای بهبود این شرایط می‌طلبد. وی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: در خصوص تجهیزات درمانی که نیاز است و وسایلی که در اختیار دانشگاه علوم‌ پزشکی استان باشد تهیه و قطعاً در اختیار شهرستان قرار می‌گیرد و تجهیزاتی هم‌ که در اختیار وزارتخانه باشد باید پیگیری کنیم و این کار را حتماً انجام می‌دهیم.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: پیگیر تبدیل شدن دانشکده پیراپزشکی نهاوند به دانشکده علوم‌ پزشکی هستیم چون دانشجوی بیشتری جذب و فارغ تحصیل می‌شود و می‌توانند خدمت بیشتری ارائه دهند.

 وی ادامه داد: در این شهرستان ۴۷ متخصص فعالیت دارند و در این رابطه شهر سوم استان است و ضریب اشغال تخت نیز ۶۰ درصد است که قابل قبول است.

کارخانه‌ای اظهار داشت: دغدغه‌های مردم‌، محترم است و باید تلاش کنیم تا آن‌ها را کاهش دهیم و باید بدانیم برخی از تخصص‌ها هم کم است و رغبت کمتری به برخی رشته‌های پزشکی است که می‌طلبد همه از جمله رسانه‌ها کمک کنند تا سیستم ارجاع به درستی اجرا شود.

وی بیان کرد: آموزشی کردن بیمارستان‌های این شهر موضوع دیگری است و پیگیر این موضوع هستیم و سلسله مراتب و ارزشیابی‌هایی وجود دارد که باید از طریق وزارتخانه انجام شود تا این کار انجام شود.

 کارخانه‌ای از برگزاری جلسه‌ای با مسئولان شهرستان در خصوص مشکلات بهداشتی خبر داد و گفت: ساخت خوابگاه دانشکده پیراپزشکی که به زودی کلنگ‌زنی خواهد شد، شبانه‌روزی شدن درمانگاه شهر برزول و تأمین متخصص چشم پزشکی از جمله مطالباتی بود که مطرح شد و خوشبختانه امروز یک متخصص چشم‌ پزشکی برای شهرستان تخصیص یافت.

 کمبود ۶۰ پزشک عمومی در استان

رئیس دانشگاه علوم‌ پزشکی استان همدان ادامه داد: باید شرایط کشور را هم در نظر بگیریم و کمبود پزشک‌هایی که وجود دارد را باید در نظر داشته باشیم و در شهرستان نهاوند ضریب حضور پزشکان عمومی در شهرستان خوب است و حدود ۸۸ درصد است.

وی اظهار داشت: حدود ۶۰ پزشک عمومی کمبود در استان داریم چون طرح آن‌ها که تمام‌ شود می‌توانند از استان بروند و متخصصان هم تقسیمات آن کشوری است ولی ما نامه‌نگاری و‌ پیگیری‌های لازم را برای تخصیص پزشک متخصص انجام داده‌ایم.

کارخانه‌ای در پایان اظهار داشت: رشته‌های مختلفی هم‌ نیاز داریم و باید کاری کنیم تا بتوانیم از امکانات نظام با بهترین بهره‌وری برای همه مردم استان و شهرستان نهاوند استفاده کنیم. خدمات‌دهی مراکز درمانی نهاوند به شهرهای همجوار مجتبی بیرانوند فرماندار نهاوند نیز در خصوص مشکلات بخش بهداشت و درمان نهاوند گفت: در مدت حدود دو ماهی که به عنوان فرماندار شهرستان مشغول به کار شدم سه نوبت از بیمارستان‌های سطح شهر بازدید کرده و مسائل و مشکلات را احصا کردیم. وی اظهار داشت: از قبل اقداماتی انجام شده ولی آن‌چه که شایسته و در شأن و جایگاه مردم نهاوند است انجام نگرفته است.

بیرانوند افزود: در موضوع بهداشت و درمان باید به این نکته توجه کرد که علاوه بر جمعیت خود شهرستان نهاوند سرریز جمعیتی استان‌های لرستان و کرمانشاه را هم داریم که به مراکز درمانی نهاوند مراجعه می‌کنند.

وی با بیان اینکه با توجه به نزدیکی که شهرهای اطراف به نهاوند دارند از خدمات و امکانات درمانی ما استفاده می‌کنند، بیان کرد: بر اساس آخرین سرشماری، جمعیت نهاوند ۲۰۰ هزار نفر است اما با احتساب جمعیت سرریز و مهاجران، این رقم به حدود ۳۰۰ هزار نفر می‌رسد.

 فرماندار نهاوند گفت: در جلسه‌ای با حضور مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان و نماینده و مسئولان شهرستان مشکلات بررسی و مواردی هم برای اجرا مصوب شد تا سطح خدمت‌رسانی بهبود یابد.

وی اظهار داشت: در این جلسه بازه ۶ ماهه‌ای برای دانشگاه علوم پزشکی تعیین شد تا برای رفع مشکلات در حوزه نیروی انسانی، تأمین پزشک متخصص و نیروهای خدماتی اقداماتی انجام شود. بیرانوند ادامه داد: همچنین در بخش تجهیزات، عمرانی، احداث و تکمیل خانه‌های بهداشت، مراکز درمانی و پایگاه‌های سلامت تعدادی طرح هستند که باید به اتمام برسند.

انتهای خبر/

دیدگاه شما