کد مطلب: 59717
3. آبان 1404 - 8:44
گام بلند نهاوند در تحقق اقتصاد دانش‌بنیان
رئیس مجتمع عالی دختران نهاوند گفت: در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری مبنی بر حرکت به‌سوی اقتصاد دانش‌بنیان و حمایت از تولیدات علمی داخلی، مجتمع عالی دختران نهاوند با راه‌اندازی مرکز نوآوری تخصصی گیاهان دارویی و گشنیز، گام مهمی در مسیر توسعه فناوری، اشتغال‌زایی و خودکفایی علمی کشور برداشته است.

به گزارش پایگاه خبری  تحلیلی گرو، معصومه مجیدی‌پرست، در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری علم و فناوری از همدان اظهار کرد: مرکز نوآوری تخصصی گیاهان دارویی و گشنیز از سال ۱۴۰۱ با همکاری دانشگاه بوعلی سینا همدان و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت خود را آغاز کرده و به عنوان نخستین مرکز تخصصی این حوزه در استان همدان، نقش مهمی در تحقق اقتصاد دانش‌بنیان ایفا می‌کند.

وی افزود: مأموریت اصلی مرکز، حمایت از ایده‌های فناورانه، ایجاد بستر برای تجاری‌سازی و ترویج فعالیت‌های نوآورانه در حوزه گیاهان دارویی به‌ویژه گشنیز است. ما تلاش می‌کنیم جوانان نخبه و بسیجیان علمی بتوانند در مسیر ایده تا محصول گام بردارند و به توسعه ملی کمک کنند.

مجیدی‌پرست با اشاره به ظرفیت‌های ارزشمند نهاوند در حوزه گیاهان دارویی گفت: تمرکز مرکز بر گشنیز به عنوان محصول شاخص منطقه، زمینه‌ساز اشتغال پایدار و ارزش‌افزوده اقتصادی شده است. تاکنون ۸ ایده فناورانه از جمله تولید پانسمان زیستی و داروهای ضدالتهابی در حال داوری و پذیرش هستند.

رئیس مجتمع عالی دختران نهاوند با تأکید بر ارتباط فعال این مرکز با نهادهای علمی کشور ابراز کرد: مرکز نوآوری با معاونت علمی ریاست جمهوری، مرکز رشد دانشگاه بوعلی سینا، ستاد اقتصاد دانش‌بنیان نهاوند و پارک علم و فناوری استان همکاری گسترده‌ای دارد و این هم‌افزایی موجب تقویت زیست‌بوم نوآوری و فناوری در منطقه شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر چندین تیم فناور در مرکز فعال هستند که در زمینه فرآوری گشنیز، استخراج ترکیبات مؤثره مانند لینالول و سینئول و کشت بافت گل محمدی فعالیت می‌کنند. همچنین زیرساخت‌های لازم شامل فضاهای استقرار، مشاوره تخصصی و تجهیز آزمایشگاه‌ها فراهم شده است.

مجیدی‌پرست از مشارکت این مرکز در داوری بیش از ۲۰ طرح نوآورانه در مسابقه «جوان ایرانی پرچمدار پیشرفت» خبر داد و تصریح کرد: با تشکیل شبکه‌ای از اساتید و مشاوران علمی به سرپرستی دکتر عاطفه ملکیان، مرکز نوآوری به یکی از پایگاه‌های علمی و الهام‌بخش برای دانشجویان تبدیل شده است.

وی با اشاره به برنامه‌های آینده مرکز گفت: برگزاری رویداد بزرگ از ایده تا کسب‌وکار (گیاهان دارویی و گشنیز) در اردیبهشت ۱۴۰۵ و کارگاه‌های نانوفناوری دارویی و کارآفرینی با حضور اساتید برجسته کشور از جمله برنامه‌های پیش‌رو است. با استمرار حمایت‌ها و نگاه جهادی، این مرکز می‌تواند الگوی موفقی از تحقق اقتصاد مقاومتی و دانش‌بنیان در غرب کشور باشد.